Koşun, yetişin a dostlar!! Kazara harika bir tarif icat ettim:) Üstelik tam sevdiğim gibi , bolca şifalı baharat ve kuru üzümü et ile buluşturuyor.
Korona virüsü nedeniyle evde kapalı kalıp da dolapta ne varsa değerlendirmeye çalışınca ortaya böyle sonuçlar çıkabiliyor. Evde malzemeleriniz varsa mutlaka deneyin. Çook ama çok lezzetli oldu, benden söylemesi.
Malzemeler
-1/2 tavuk
-1 kuru soğan
– 6 kaşık zeytinyağı
– 3 diş sarımsak
– 2 yemek kaşığı susam
-1 yemek kaşığı çörekotu
-3 yemek kaşığı kuruüzüm
– Karabiber,zerdeçal, pulbiber, kekik, biberiye, tozşeker (Herbirinden birer tatlıkaşığı)
-Kimyon, rendelenmiş muskat cevizi, tarçın (herbirinden yarımşar tatlı kaşığı)
Tuz
Yapılışı:
-Tavuğu parçalara ayırın (derisini çıkarmadan, derisi ile birlikte olursa daha lezzetli olur)
– Sarımsakları rendeleyin veya ince doğrayın
– Tavuk parçalarını derin bir kaba alın, sarımsak, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, tüm baharatlar, şeker, tuz, susam, çörekotu ve kuru üzümle karıştırıp harmanlayın; streç filmle üzerini sarıp buzdolabında en az 2 saat marine edin.

– Soğanı piyazlık biçimde doğrayın
-Yağlı kağıt serilmiş tepsinin bir tarafına piyazlık doğranmış soğanları dizin, üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı, pul biber ve biberiye ekin.
-Tepsinin diğer tarafına marine ettiğiniz tavuk parçalarını yayın.

-180-200 derece ısıtılmış fırında pişirin.
-Dilerseniz ince kıyılmış maydonozla da süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
